23 February 2010

16. Ko ada sparepart tak?



Semester ni, hari Isnin merupakan hari paling busy dan memenatkan bagi aku. Kuliah full 8 pagi hingga jam 4 petang. Sanitation, EIA, Natural Resources dan Photography lectures. Cuma 1 jam gap antara jam 10-11. 


Coursemates yang dah balik dari kampung halaman masing-masing membawa wajah penuh ceria. Mana tak nya baru selesai sambut Chinese New Year kan. Dan yg best nya, aku dapat limau free. Hahaha. Masa kuliah Natural Resources, Prof J yg mengajar. Adoi. Kuliah lak 2 jam. Memang aku tak tahan. Ngantuk je. 


Tiba-tiba...


" Ko ada sparepart tak? "


Seorang coursemate aku tanya. Tapi bukan pada aku. Kawan dia yg duduk sebelah dia menggeleng. Ditanya nya kawan-kawan yg lain. Kecuali aku. Aku musykil la. Kenapa dia tak tanya kat aku. 


" Yu, ko nak sparepart apa sebenarnya? "


Dia kaget sekejap. Lalu berdehem sambil buat muka dan menjeling ke bawah. 


" Oh! Ok-Ok. Kalau sparepart yg tu aku memang takda. Hahaha! "


Segan aku dibuatnya. Dan juga dia. Cis!


P.S: Actually, aku ada job interview dengan CIMB harini. Tapi aku tolak sebab ada kuliah. Huhuhu :(

12 comments:

  1. kahkahkah.
    mmg segan la bro.
    ko ni.

    ReplyDelete
  2. CikTi,
    A ah. Kaum Hawa.

    SayaBerd,
    Tu la pasal. Segan giler aku. Hahaha.

    YusufMujahidin,
    Sebab aku takda sparepart tu?

    AhFatt,
    Yup.

    Hanafana,
    Ada @#$%&*.
    :P

    ReplyDelete
  3. kas kas kas
    ingatkn spare part pe
    emmm,payah faham sy nie,,huhuhu


    kummentlaa entry baru sy~
    (^____^)weee~

    ReplyDelete
  4. sengal lah ko ni.

    dah die x tanya ko haruslah xde kene ngene ngn khdpn ko...

    eee..

    ReplyDelete
  5. Syahira Ariff,
    Tak faham ke awak?

    CikWanik,
    Hehehe. Tu la pasal. Pasni diam jela.
    Kuikuikui.

    Hanafana,
    Sure!

    ReplyDelete
  6. hmmm xpaham...sparepart apekah..? o.0

    ReplyDelete
  7. Nand,
    Serius ke awak tak faham?
    'Sparepart'.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...