01 March 2010

18. Kipas baru dan Melaka 1.



Alhamdulillah. Penantian selama seminggu berakhir. Bye bye box fan (bawak dari rumah). Petang tadi brader-brader technicians datang baiki kipas aku. Sebetulnya tukar kipas lama yg rosak tu. Syukur sangat. Dan kipas baru ni sangat laju (sejuk). So aku just set kelajuan nombor 3 je. :)


Penulisan tesis masih belum selesai. Adoi. :(


Dan kelmarin (semalam), aku ke Melaka atas urusan menolong seorang coursemate aku buat kajian tesis dia di 10 buah masjid di sana. Dan sape lagi kalau bukan aku jadi drebar nya. Bertolak jam 8.30 pagi dan sampai semula di UKM jam 12.30 tengahmalam. Hohoho. Whole day driving dan walking. Nak tercabut kepala lutut.


Tapi sangat berpuas hati sebab:

1. Breakfast di sponsor oleh Cik U. Thanks.
2. Lunch dibelanja oleh D di Chicken Rice Shop Mahkota Parade.
3. N belanja topi koboi utk aku. Hehehe.
4. Dapat kenal masjid-masjid lama kat Melaka.
5. Belajar new routes. Almost satu Melaka Tengah jelajah.
6. Dapat buat assignment kelas Photography
7. Photoshoot yg sangat berlambak semalam. Hihihi.
8. Mak D treat dgn sangat baik. Sedap masakan beliau.
9. B jadi model aku utk photoshoot depan A Famosa. 
10. Rasa macam bawak bini 4 org bercuti pun ada. Hahaha.


InshaAllah. Nanti mahu ke sana lagi. Tapi bukan dalam masa terdekat. Hehehe.


Berikut adalah gambar yg sempat aku snap kelmarin. Dengan menggunakan kamera aku, Lumix DMC-LZ8.


N di depan Masjid Tengkera.
Masjid tertua di Melaka.

4 bini aku pada hari tersebut. B, N, U dan D.
Masa ni dorang tengah karok kat MP.
Lagu cintan-cintun semuanya. Motif?

 Stylo giler mamat ni buat persembahan.
(akan di upload pics dia perform kemudian).

Learn from the first step.
Sekali terjatuh jugak. Dan itulah namanya P&P.

Model tak berbayar. Hahaha.
Depan orang ramai. Matahari betul-betul atas kepala.

Anak sape entah ni. Cute kan :P
Aku siap suruh dorang buat aksi ni. Kuikuikui.

Budak laki tu sempat cakap dgn aku,


" Abang, rambut saya pacak-pacak. "
(muka dia time tu agak malu-malu)

Dan aku terpaksa beredar, kena kejar 4 bini di hadapan.
Kalau aku single-traveller, memang aku layan borak budak tu.
Suka weh layan budak-budak.

He's doing a meditation in public. Cool.

Christ Church.
Takdapat nak tangkap gambar tempat ni dgn baik.
Teringin nak tangkap waktu tempat ni lengang.

D kena paksa-rela dgn aku untuk ber posing.

Aku curi tangkap gambar emak dan anak ni.

Rupanya emak mentua dan menantu. Thanks auntie.
Mulanya auntie ni risau. Dia ingatkan aku nak buat interview ke apa.
Aku cakap la nak buat assignment photography.
Terus dia bagi green light dan kerjasama :)

Another nice building around.
Tak tahu la plak apa nama bangunan ni.

Jonker Walk's view at night.
Sempat sambar magic wallet satu. Hahaha.


Credit: Lumix DMC-LZ8 8.0MP ;)


P.S: Ini baru beberapa gambar yg sempat aku snap. Ada banyak lagi kat kamera D. Akan di upload kemudian ya. Nantikan! Hehehe.

24 comments:

  1. edit r gambo tu ngn photoshop..

    mesti npk cam gn dslr..

    good job bebeh

    ReplyDelete
  2. CikWanik,

    Saya lebih sukakan gambar yg asli.
    Terima kasih. Hasil kerja org masih mengaji. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. wa,.,

    g mlake,

    swwet ja mrtua ngn menantu tuh

    ReplyDelete
  4. uii msjd tgkera tuh..
    dh dkt dh ngan umh aku.
    x g msjd tg kling???

    ReplyDelete
  5. gambor Learn from the first step tu terbaekk...hehe

    p/s nk bguru leh? hehe

    ReplyDelete
  6. ooo...p melaka....xajk pun?

    xpnh smp melaka...mcm best ja

    ReplyDelete
  7. wohooo-nic pica-love melaka too-mmg sempoi ah melaka!best ;D

    ReplyDelete
  8. tak pnh lg sampai melaka.. huhu

    anyway, semua pic tu cantik.. aku minat jg ngan photography tp slh masuk course lak aku... haha

    anyway, ko dah kena tag. cek kat sini

    kalau rajin, buat la.. :D

    ReplyDelete
  9. Nad,

    Dekat ek?
    Tak pergi la plak. Masjid Tengkera tu last destination before ke MP. Hehehe.

    ReplyDelete
  10. Yusuf Mujahidin,

    Aku tak rasa la yg tu terbaik. Ko kena nantikan entri akan datang. Ada gambar yg aku rasa lebih baik. Hahaha. Anyway, thanks.

    Aku pun mengaji lagi. Tunggu aku katam dulu. Baru aku ajar ko k.

    ReplyDelete
  11. Muhammad86,

    Lorrr. Aku pergi pun jadi drebar la. Hohoho. Nanti ada rezeki, kita jalan sesama kat Melaka. Aku dah tahu sikit-sikit jalan kat sana.

    ReplyDelete
  12. FunFabulosity,

    Melaka memang best! Cuma sungai dia masih busuk. Huhuhu :(

    ReplyDelete
  13. Kyuubi 85,

    Aku memang minat bidang fotografi. Sebab tu aku ambil subjek ni utk subjek Pilihan Bebas (PB). Hot subjet for every sem.

    Thanks. Masih banyak perkara belum aku kuasai dan pelajari.

    Ko macam tahu je aku teringin di tag. Akhirnya! Hahaha. Nanti aku dah lengang, aku buat ya.

    ReplyDelete
  14. hahah.
    ptot la mengutuk ak.
    rupeny ko ade 4 bini.
    mmg aku kalah ngn ko bro. ekeke

    ReplyDelete
  15. Berd,

    Hahaha. Yelah tu kalah.
    Entah-entah ko bini 1 tapi gundik berpuluh-puluh. Hahahaha.

    ReplyDelete
  16. syok gile jln2 ngn 4 bini... :D
    nand nk jln2 ngn 4 suami buleh x..? hahahah... ;D

    melaka sgt best kot.. tu blom abes pusing 1 melaka lg tu..hehehe

    ReplyDelete
  17. bro

    wa ingt nk bli 1 la kamera ni utk bg hadiah..
    seyes ni..tlg bgtau pro n kon

    hehe

    tnjuk ajrku sifoo

    ReplyDelete
  18. Nand,

    Hahaha. Sangat seronok juga.
    Tapi prefer as a single traveller.
    Lagi mencabar dan freedom.

    Itu la pasal. Next time nak stay sana whole day. Nak snap photos day and night.

    ReplyDelete
  19. Yusuf Mujahidin,

    Kamera apa tu?
    Bagitau la jenama, model?
    Dan bujet ko.
    Sifu? Aku sekeh karang.
    Aku amatur la.

    ReplyDelete
  20. cik nad mesti suka kamu2 memuji tempatnya ohhh.. huuuu~

    ohh btw,, santek gambar2.. memberi maksud :)

    ReplyDelete
  21. Ah Fatt,

    Ko nak huruf mana satu?
    Hahaha.

    ReplyDelete
  22. Millalara,

    Tersangat bangga kot. Hahaha.
    Jangan risau, gambar aku kat Bangi pun banyak. So, ko pun patut bangga juga. Hehehe.

    Terima kasih. Masih banyak perlu diperbaiki dan pelajari.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...